İster evde uğraşı lakinçlı icap ticari yalnızçla olsun mantar yetiştiriciliği yürekin en önemli mevzuların başlangıcında mantar miseli hasılat. Sitemize bile mevrut sorular beyninde istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.
Sonuç olarak, istiridye mantarı tohumu kullanımı ve faydaları, ekincilik ve sıhhat kayranında önemli bir yere sahiptir ve bu alandaki tetkikatın artmasıyla beraberinde, potansiyeli elan da ortaya çıkacaktır.
Kaynatılan tahılları sırça kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları disiplinca rabıtalayın.
Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, eldiven kullanarak sağlıklı bir dünya oluşturduğunuzdan sakıncasız olun. Tahıllar ve misel iyice karıştırılmalıdır.
İlk aşamada mantar yetiştiricilerinin mantar tohumunu dışarıdan satın alması gerekir. Ancak allıkınan tohumlar farklı şekillerde çoğaltılarak yeni tohumlar elde edilebilir.
İstiridye mantarı tohumunun tasarrufı ve sağlamladığı faydalar, hem zirai üretim hem bile sağlık açısından dikkate değer özellikler taşımaktadır.
Ekolojik Kültür: İstiridye mantarları, uzvi atıkları görmek ve get more info toprağın standardını çoğaltmak dâhilin kullanılmaktadır.
Fakat son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği bölümü ile beraber mantar tohumu satış yerleri nüshası artmıştır.
Merhabar ürünlerden memnunuz sizinle iletişime ne geçebilirim araştırmak istediğim laf vardı yardımcı kabil misiniz
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.
• Sularını süzün ve soğutun. Sıktığımızda su tükenmek şartı ile ortalama olarak 4 inç kalınlığında samanı naylona serin, noksan kilogram denli kepeği bile üstüne serpiştirin ve karıştırın.
İstiridye mantarı tohumları ve mantarların esenlik açısından birçok faydası bulunmaktadır:
İstiridye mantarının ekimi çok önemlidir. Mantarın yetişmesi bağırsakin hazırlanan ve mantarın gelişmesini sağlayan kompost derunine homojen olarak dağıtılması gerekir. Mantar miseli ancak yakınlarında oranlarda karıştırıldığı mevsim vergili olur.
Tahılları 30-45 zaman boyunca kaynatın. Kaynama alışverişlemi esnasında, tahılların derunindeki zararlı mıkroorganizmaların yasak olmasını sahip olmak dâhilin suya bir rakam tuz ekleyebilirsiniz.
Mutabık şartlar sağlamlandığında serada ve evde de her mevsim yetiştirilebilir. İstiridye mantarını kızılırken muteber bir yerden aldığınızdan sakıncasız olmanız gerekir.
Antioksidan Yardım: İçerdiği antioksidanlar sebebiyle hücre hasarını azaltır ve yaşlanma etkilerini geciktirir.
Comments on “istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar”